Beveren waarschuwt Antwerp nu al voor Mbokani: Als Dieu zinnen ergens op zet

Beveren waarschuwt Antwerp nu al voor Mbokani: "Als Dieu zinnen ergens op zet"

28 september - 21:59
5

Royal Antwerp FC werd vorig seizoen brutaal uit de Croky Cup geschopt door KVC Westerlo en ook in deze editie oogt de tegenstand verraderlijk. Voor de achtste finales kwam SK Beveren uit de trommel, het huidige nummer vijf uit de Challenger Pro League. Bovendien haalde die club deze week nog een stevig extra wapen in huis in de persoon van Dieumerci Mbokani.

Uiteraard hoeft de Congolees geen introductie meer in het Belgische voetbal en al zeker niet op de Bosuil. Tussen 2018 en 2021 kwam Mbokani nog uit voor Antwerp. Dat deed hij met verve: met 52 doelpunten en ettelijke glansprestaties had menig verdediger angst voor hem. Nu moet de afweer van The Great Old mogelijk zélf opletten. 

Een andere oude bekende bij Beveren, pechvogel Sander Coopman, waarschuwt Antwerp alvast voor Mbokani. "Hij oogde opgewekt en gemotiveerd", vertelt de spelmaker bij Gazet van Antwerpen over de aankomst van de Beverse topaanwinst. "Het was natuurlijk zijn eerste werkdag, maar bij Antwerp waren er vaak trainingsdagen waarop hij een lome indruk naliet. Misschien wil hij nog eens aan iedereen tonen tot wat hij nog in staat is."

Dat zijn potentieel enorm is, staat buiten kijf. "Een fitte Mbokani is voor Beveren een topper. Ongetwijfeld zal hij tegen Antwerp nog eens alles uit de kast willen halen. En als Dieu zijn zinnen ergens op zet…", klinkt Coopman al onheilspellend. Op 8 november kennen we het antwoord, want dan trekt Stamnummer Eén naar de Freethiel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie