Details uitgelekt: 'Denayer zal 'slechts' 1,5 miljoen euro per jaar verdienen'

Details uitgelekt: 'Denayer zal 'slechts' 1,5 miljoen euro per jaar verdienen'

28-09-2022 21:37
19

Jason Denayer heeft zijn verrassende overgang naar de Verenigde Arabische Emiraten afgerond. Bij Shabab Al Ahli, een club uit Dubai, heeft de verdediger na lang zoeken een nieuw onderkomen gevonden. Nu lekken ook stilaan de details van zijn kersverse contract uit.

Volgens Nicolò Schira, gerenommeerd journalist uit Italië, heeft Denayer zijn krabbel gezet onder een verbintenis voor minder dan een jaar. In de zomer van 2023 zou hij alweer vrij zijn om naar een volgende club op zoek te gaan. Wie verwacht had dat de Rode Duivel een monstersalaris zou opstrijken in Dubai, komt eveneens bedrogen uit.

Naar verluidt zal hij op jaarbasis 'slechts' anderhalf miljoen euro verdienen. Nog steeds een aardig appeltje voor de dorst, maar zelfs voor de Belgische topclubs tegenwoordig niet langer ondenkbaar. Belangrijke kanttekening is wel dat er onderling nog verschillende bonussen zijn afgesproken, waardoor zijn bankrekening nog wat meer gespekt kan geraken. Hoe die er precies uitzien, is niet duidelijk.

Denayer liep vorige zomer uit zijn contract bij Olympique Lyon en kreeg de voorbije weken en maanden verschillende aanbiedingen uit Europese topcompetities, maar steeds opnieuw kwam er een kink in de kabel. Ook onderhandelingen met Wolverhampton Wanderers draaiden uiteindelijk op niets uit. Intussen zijn we al eind september, waardoor er een groot vraagteken staat achter mogelijke deelname aan het WK in Qatar. In het voorbije tweeluik in de Nations League had Roberto Martinez hem wel opgeroepen, zonder kans te maken op speelminuten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie