Standard-coach Deila legt zijn succesformule uit: Niet hun baas, maar hun leider

Standard-coach Deila legt zijn succesformule uit: "Niet hun baas, maar hun leider"

28 september - 21:01
4

Standard Luik lijkt na lang zoeken weer op het juiste spoor te zitten. Na een twaalf op twaalf mét indrukwekkende zege tegen Club Brugge mag men in Luik zowaar dromen van deelname aan de Play-Offs. Eén van de redenen voor de ommezwaai, is ongetwijfeld de aanstelling van Ronny Deila.

De trainer van Standard heeft in korte tijd een frisse wind doen waaien op Sclessin. Dat heeft hij zelf ook al gemerkt. "Als ik nu naar mijn groep kijk dan zie ik een groot verschil met de situatie een paar maanden geleden", vertelde Deila op zijn persconferentie in aanloop naar het volgende competitieduel, tegen RFC Seraing. Volgens hem is er nu vooral meer duidelijkheid binnen de spelersgroep.

"Iedereen kent zijn taken. Spelers voelen zich nu veilig, waardevol, geapprecieerd en geliefd", somt Deila op. Verder legt de Noor graag de nadruk op plezier maken. "Winnen is leuk, maar we moeten ook zorgen dat ze met plezier komen trainen. Daar haal je energie uit als speler. Als iedereen aan hetzelfde zeel blijft trekken, dan kunnen we een heel goed team zijn."

Tot slot deelt Deila nog zijn visie op zijn eigen rol binnen dat proces. "Ik ben niet hun baas, maar hun leider", klinkt het filosofisch. Dat heeft enige verheldering nodig. "Een baas zegt iedereen wat ze moeten doen, terwijl een leider voorop gaat in de strijd door zelf het goede voorbeeld te geven. Dat doe ik door trouw te blijven aan mezelf en de waarden waar ik voor sta", besluit Deila.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie