Nederlander koos voor transfer naar Dinamo Kiev: 'Het is hier veilig'

Nederlander koos voor transfer naar Dinamo Kiev: 'Het is hier veilig'

28 september - 18:20
0

De Nederlandse voetballer Justin Lonwijk moest door de oorlog twee keer nadenken, maar hij besloot toch de stap te maken naar Dinamo Kiev. De 22-jarige middenvelder is blij met zijn transfer naar de Oekraïense topclub.

Lonwijk kwam over van het Deense Viborg FF, dat naar verluidt een recordbedrag voor hem ontving. "De veiligheid stond bij mijn keuze op nummer één. Want het sportieve plaatje was meteen heel mooi", zegt het jeugdproduct van PSV tegen de NOS. "We, mijn vader en ik, hebben gesproken met mensen die hier wonen. Die bevestigen mij dat het veilig is en dat er goed voor de spelers gezorgd wordt."

Lonwijk merkt dat het dagelijkse leven in Kiev 'gewoon' doorgaat ondanks de oorlog met Rusland. Hij toont zich gelukkig met zijn overstap. "Dit is wel echt next level." Wel krijgt de Nederlander te maken met de nodige beperkingen. Om in Kiev te komen, moet hij vanuit Polen met een bus naar de hoofdstad. "Je komt dan af en toe langs blokkades. Voorzorgsmaatregelen om dingen te voorkomen." Bovendien speelt Dinamo Kiev afwisselend in Polen, Slowakije en de Oekraïense stad Lviv.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie