Niet te stoppen: Mitrovic laat alle groten der aarde, ook Lukaku, achter zich

Niet te stoppen: Mitrovic laat alle groten der aarde, ook Lukaku, achter zich

28-09-2022 15:44
5

Zonder enige twijfel is hij één van dé spitsen van het moment: Aleksandar Mitrovic. Bij Fulham FC verandert alles wat hij momenteel aanraakt in goud en ook voor de nationale ploeg van Servië is hij van ontzettend groot belang. De voorbije week bereikte Mitrogol een geweldige mijlpaal.

Dankzij zeges tegen Zweden (4-1) en Noorwegen (0-2) heeft Servië zich in het voorbije tweeluik van de Nations League verzekerd van promotie naar de hoogste divisie. Eén man stak er met kop en schouders bovenuit. Van de zes gemaakte doelpunten nam Mitrovic er liefst vier voor eigen rekening. Die laatste in Noorwegen betekende meteen een fraaie tussenhalte, want de spits heeft nu de kaap van 50 interlandgoals gerond.

Op zich is 50 doelpunten voor je land maken al een enorme prestatie, maar dat Mitrovic dat in amper 76 wedstrijden voor elkaar gekregen heeft, is ronduit hallucinant. Squawka wijst er fijntjes op dat grootheden als Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Robert Lewandowski en ook onze Romelu Lukaku langer moesten wachten alvorens ze hun jubileum mochten vieren.

Ter vergelijking, Lukaku zit tot op heden aan 68 treffers voor de Rode Duivels. Daar heeft hij in totaal 102 interlands voor nodig gehad. Op 10 oktober 2019 voegde Big Rom zijn vijftigste toe aan zijn scalp, het openingsdoelpunt tegen San Marino (9-0) was dat toen. In zijn geval was dat zijn ... 78e interland. Lukaku heeft er dus twee wedstrijden langer op moeten wachten dan Mitrovic.