Roep om rentree Götze bij Die Mannschaft neemt toe: 'Nog nooit zo fit gezien'

Roep om rentree Götze bij Die Mannschaft neemt toe: 'Nog nooit zo fit gezien'

28-09-2022 12:06
3

Mario Götze maakt een uitstekende indruk in zijn eerste maanden bij Eintracht Frankfurt. Zelfs de roep om de dertigjarige spelmaker weer op te roepen voor Duitsland en mee te nemen naar het WK neemt toe.

Götze maakt niet alleen indruk met zijn technische kwaliteiten, hij oogt ook bijzonder fit. Hij legde in zeven Bundesliga-wedstrijden een totale afstand van 77,2 kilometer af. Slechts negen spelers liepen meer. Daarnaast leidt de aanvallende middenvelder het klassement voor 'intensieve runs' met 632. Sport1 weet dat bij Frankfurt niemand verrast is door die statistieken, omdat Götze ook bij PSV al de beste waarden had.

Daarnaast staat de spelintelligentie van de 63-voudig international nog altijd buiten kijf, gaat de Duitse sportzender verder. Zijn ploeggenoot Sebastian Rode, die al met Götze samenspeelde bij Bayern München en Borussia Dortmund, is onder de indruk. "Ik heb altijd kunnen zien dat Mario een uitstekende voetballer is. Ook qua fitheid voelt hij zich alsof hij in de vorm van zijn leven verkeert. Ik heb hem nog nooit zo fit gezien."

Sport1 noemt Götze een 'Bessermacher' bij Eintracht en ziet hem als mogelijke joker voor bondscoach Hansi Flick van Die Mannschaft. 'Hij kan de gewenste diepe passes geven en zijn behendigheid maakt het moeilijk voor tegenstanders om hem af te stoppen. Daarnaast bewees hij zijn fitheid in Eindhoven en Frankfurt. Tegen Hongarije (0-1) en Engeland (3-3) bleek Duitsland nog niet in topvorm te steken, waardoor een verrassing in de WK-selectie niet valt uit te sluiten.'

Götze speelde vijf jaar geleden zijn laatste interland. Stefan Effenberg juicht een rentree alvast toe. "Flick neemt alleen spelers mee die honderd procent fit zijn. Ik zal voor Marco Reus duimen, maar het zal tot het WK krap worden om weer in topvorm te komen. Dat opent de deur voor Mario Götze nog meer", zegt de ex-international, die uitkwam voor onder meer Bayern München.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie