CEO Pro League over dalende toeschouwersaantallen in België: Geef ons tijd

CEO Pro League over dalende toeschouwersaantallen in België: "Geef ons tijd"

28-09-2022 10:00 Laatste update: 10:08
36

Het aantal toeschouwers in de Belgische voetbalstadions is gedaald ten opzichte van drie seizoenen geleden, dat concludeerde Het Nieuwsblad. Er zitten nu bijna twintig procent minder fans in de tribunes dan drie jaar geleden en daar wil Pro League CEO Lorin Parys iets aan veranderen.

Het Nieuwsblad kwam met enkele cijfers die de verschillen ten opzichte van het seizoen 2019-2020 (toen er in de heenronde nog geen covid-19 was) en dit seizoen pijnlijk blootleggen: Bij RSC Anderlecht zit het Lotto Park 24% minder vol dan drie seizoenen geleden en bij Club Brugge gaat het om 13%. De slechtste van de klas is KV Oostende met een daling van 43%.

Volgens Sporza werden er naar aanleiding van de dalingen supportersclubs geraadpleegd en die legden de vinger op de gapende wonde. Vooral de namiddag- en avondwedstrijden op zondag werden aangehaald als verklaring voor de supportersdaling.

Bij de Pro League is de terugval van de toeschouwersaantallen niet onopgemerkt voorbij gegaan. "We zijn begonnen met constructieve gesprekken met de fans. We gaan dat op een structurele manier doen, dat is met hen afgesproken. Zo willen we aan een aantal verzuchtingen ook effectief tegemoetkomen", zo zei Lorin Parys (CEO van de Pro League).

Parys voegde er nog aan toe dat zo'n kalender opstellen niet evident is vanwege heel veel factoren waarmee rekening moet gehouden worden. "Het is een van de onderwerpen die we samen met Eleven, de supporters en de kalendermanager aan het bekijken zijn. We kunnen zeker een aantal dingen veranderen, maar geef ons daar nog wat tijd voor", aldus Parys.