Straf! Twee Jupiler Pro League-spelers in beste U23-elftal van Europa

Straf! Twee Jupiler Pro League-spelers in beste U23-elftal van Europa

28-09-2022 09:00
4

Het Italiaanse Corriero Dello Sport heeft een elftal uitgebracht van Europa's beste U23-spelers tot nu toe dit seizoen. Daarin staan naast onder andere Erling Haaland (Manchester City) en Alphonso Davies (Bayern München) ook Mark McKenzie van KRC Genk en Hong Hyun-seok van KAA Gent.

De Corriero Dello Sport stelde het elftal op in samenwerking met Delphlyx, een platform dat de prestaties van teams en spelers analyseert, zo wist Football Italia. Op basis van hun prestaties verdienden McKenzie en Hong dus een plekje bij de beste elf van Europa onder 23 jaar.

Mark McKenzie miste dit seizoen de eerste drie competitiewedstrijden, maar is sinds speeldag 4 incontournable bij Genk. In elke wedstrijd die hij dit seizoen speelde speelde, maakte de 23-jarige verdediger de 90 minuten vol. De Amerikaan vormt zo een steunpilaar in het Genk dat momenteel tweede staat in 1A.

Hong Hyun-seok arriveerde deze zomer bij Gent en daar groeide hij uit tot een van de belangrijke spelers onder Hein Vanhaezebrouck. Met twee goals en twee assists in zes wedstrijden wist de 23-jarige Zuid-Koreaan zich in het Corriero-team te spelen.