Ramazani (21) droomt van Rode Duivels: Ik hoop dat ik nog mee mag naar Qatar

Ramazani (21) droomt van Rode Duivels: "Ik hoop dat ik nog mee mag naar Qatar"

28-09-2022 08:45
11

Een naam die bij Belgische voetballiefhebbers steeds meer een belletje doet rinkelen is die van Largie Ramazani. De 21-jarige Belg maakt indruk in La Liga en klopt stilletjes aan op de deur van de Rode Duivels. Ramazani zelf droomt van een selectie voor het WK in Qatar.

Ramazani komt uit voor het Spaanse Almeria waar hij zijn naambekendheid vergaarde nadat hij op de openingsspeeldag van dit seizoen scoorde tegen het Real Madrid van Thibaut Courtois. "Ik kan nog altijd niet geloven dat ik gescoord heb tegen Real Madrid”, zei de jonge Belg die eraan toevoegde te balen dat hij na de wedstrijd niet met Courtois of Eden Hazard van shirtje wisselde.

Hazard is de grote idool van Ramazani. Tijdens Almeria - Real Madrid speelden Hazard en Ramazani tegen elkaar. "Hij viel in en ik besefte plots dat ik met mijn grote held op hetzelfde veld stond. Hij wist op dat moment wellicht niet eens dat ik een Belg ben”, zei Ramazani in een interview met Het Nieuwsblad. Dat Hazard niet meer zijn topniveau haalt is ook Ramazani niet ontgaan. "Ik vind het triest, maar ik ben zeker dat hij er weer zou staan, mocht hij zoveel spelen als bij Chelsea.”

Ramazani zou, net als zijn oudere broer, kunnen uitkomen voor Burundi, maar hij wil voor de Rode Duivels spelen. "Al van kinds af, wil ik voor België spelen. Ik hoop dat ik nog mee mag naar Qatar. Dat is een van mijn doelen. Ik denk dat ik het kan.” Ramazani nuanceerde door te zeggen dat hij de kans niet zo groot acht dat hij er bij zal zijn in Qatar. "Maar ik denk toch een kans te maken. Ik zie dat ik kwaliteiten heb. Maar ik zal niet kwaad zijn als ik er niet bij ben”, aldus de 21-jarige Belg.