Genkse Colombianen draaien scheve situatie om in spektakelmatch tegen Mexico

28-09-2022 07:00 Laatste update: 11:28
4

Colombia is er deze winter niet bij op het WK in Qatar en daar zal men bij KRC Genk niet rouwig om zijn. Met Carlos Cuesta en Daniel Munoz hebben de Limburgers twee Colombianen in hun rangen, die tijdens het WK dan kunnen uitrusten. Colombia won zondagnacht met 2-3 van Mexico (met Genkie Gerardo Arteaga) en verlengt zo haar overwinningsreeks.

Nadat het voor Colombia misliep in de WK-kwalificatie heeft het land zich nu volledig herpakt. Na overwinningen tegen Bolivia, Venezuela, Saoedi-Arabië en Guatemala toonde Colombia zich te sterk voor WK-ganger Mexico. Aan de aftrap stonden twee Genk-spelers: Bij Mexico Gerardo Arteaga en bij Colombia Carlos Cuesta.

Nog voor het halfuur was Mexico op een 2-0 voorsprong gekomen. Het tweede Mexicaanse doelpunt kwam op naam van Genk-verdediger Gerardo Arteaga. Na de rust kregen we een ander Colombia te zien. Leeds-aanvaller Luis Sinisterra lukte vlak na rust twee goals in drie minuten en bracht zo beide teams weer in evenwicht. In minuut 68 vervolledigde Wilmar Barrios de Colombiaanse comeback (2-3).

Een kwartier voor tijd mocht ex-Genkie Jhon Lucumi het veld betreden. Daniel Munoz was de enige Genkie die niet in actie kwam tijdens die wedstrijd. Zaterdag trekt Genk naar KV Oostende. Daar zal het op zoek gaan naar een driepunter om zo Antwerp op de hielen te blijven.