‘Dendoncker start dit weekend bij Aston Villa en heeft opvallende statistiek'

‘Dendoncker start dit weekend bij Aston Villa en heeft opvallende statistiek'

27-09-2022 18:42
1

De Premier League gaat terug van start komend weekend. Leander Dendoncker maakte op de valreep nog een transfer waar van Wolverhampton Wanderers naar Aston Villa. De middenvelder zal ongetwijfeld hopen om zijn carrière onder Steven Gerrard nu helemaal te lanceren. 

Dendoncker speelde tot nog toe slechts 23 minuten onder Gerrard. Hoewel het verlies van Kamara duidelijk een klap is voor Aston Villa, zou het Dendoncker een kans kunnen bieden om een plaats in Villa's eerste elftal te veroveren.

Aston Villa-watcher Ashley Peerce gelooft dat Dendoncker alles in zich heeft om die kans volledig te grijpen. "Misschien kan Dendoncker zich echt laten gelden. Ik hield van zijn werk bij Wolves”, klinkt het bij de journalist uit Birmingham. “Ik denk dat hij een beetje een sluwe speler zou kunnen zijn en dit seizoen meer wedstrijden zou kunnen beginnen. Dus ik ben benieuwd naar Dendoncker."

Een opvallende statistiek die ook aangehaald werd in het programma was zijn ‘Blocks per Game’. Dendoncker scoort hier (niet helemaal verrassend) erg hoog in. Hij hoort bij 10% die het meeste blocks doen per wedstrijd in de Premier League. Een handige kwaliteit voor Aston Villa, zeker als je weet dat ze ondertussen al tien goals slikten. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie