‘160 dagelijkse vluchten om fans naar Qatar te vervoeren voor het WK voetbal’

‘160 dagelijkse vluchten om fans naar Qatar te vervoeren voor het WK voetbal’

27 september - 17:58
3

Het belooft ongetwijfeld een bijzonder WK te worden in Qatar. De organisatie van zo’n groot toernooi blijkt steeds een huzarenstukje te zijn. Alle middelen worden dan ook ingezet om zoveel mogelijk fans naar het toernooi te lokken. 

Tijdens het WK zullen pendelvluchten worden aangeboden aan fans die in de buurlanden van Qatar wonen. Qatar bespaart duidelijk niet op de middelen om zijn WK deze winter te organiseren, ongeacht de ecologische kosten. Na de openluchtstadions met airconditioning is het tijd voor de dagelijkse shuttles met het vliegtuig.

Het Qatarese grondgebied heeft slechts een beperkte capaciteit om voetballiefhebbers (en anderen) te ontvangen. Er worden zo’n 1,2 miljoen bezoekers verwacht. Velen zullen noodgedwongen in buurlanden als de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi-Arabië, Oman of Koeweit verblijven. Om wedstrijdkaarthouders in staat te stellen Qatar gemakkelijk te bereiken, zijn lokale luchtvaartmaatschappijen een partnerschap aangegaan om dagelijks retourshuttles aan te bieden aan de fans.

Naar schatting zullen niet minder dan 160 dagelijkse vluchten aan de fans worden aangeboden. Zoals L'Obs meldt, is dat meer dan één vliegtuig per tien minuten. Fans mogen slechts één stuk handbagage meenemen en er zal gratis vervoer beschikbaar zijn om het stadion vanaf de luchthaven te bereiken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie