Van der Elst gelooft in Lavia: “Zo’n frisse man is altijd handig (op een WK)”

Van der Elst gelooft in Lavia: “Zo’n frisse man is altijd handig (op een WK)”

27 september - 18:11
8

De Rode Duivels kunnen niet meteen zonder kopzorgen naar het WK toeleven. Dat heeft alles te maken met een makke prestatie tegen onze noorderburen. Veel vraagtekens rond de selectie voor het WK…

Franky Van der Elst gaat in gesprek met Het Nieuwsblad en buigt zich over de selectie vraagtekens. De plekken zijn uiteraard erg beperkt voor al het voetballend talent dat België doorheen de jaren heet gelanceerd.

Van der Elst gelooft dan ook dat vier doelmannen op een WK een fout is. De plekken zijn beperkt en op die manier kan je toch een extra veldspeler op het vliegtuig laten stappen. “Bondscoach Roberto Martinez neemt liever vier keepers mee omdat dat blijkbaar makkelijker is op training, maar ik vind dat niet echt nodig”, aldus Van der Elst. 

We slaan even een rang over. Hij werpt ook een blik op de situatie op het middenveld. Een naam die we al eerder hoorden opduiken is die van Romeo Lavia. De jonge Belg speelt sinds kort bij Southampton en doet het daar meer dan prima. “Lavia zal binnenkort wel opnieuw fit zijn. Ik heb hem zien scoren tegen Manchester United, dat was straf”, merkt ook Van der Elst op. “Het is een jonge gast en zo'n frisse man is altijd handig. Dat heb je wel nodig op een toernooi. Die kan bovendien onbevangen spelen, zoals Doku op het EK vorig jaar of Origi in Brazilië.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie