Mathijssen vol lof na gelijkspel Belgische beloften: Boost voor het vertrouwen

Mathijssen vol lof na gelijkspel Belgische beloften: "Boost voor het vertrouwen"

27 september - 17:00
2

In het Franse Valenciennes zijn de Belgische beloften er maandag in geslaagd om met 2-2 gelijk te spelen tegen de leeftijdsgenoten uit Frankrijk. Een sterke prestatie, vond beloftencoach Jacky Mathijssen.

Tegenover Belga gaf Mathijssen aan een "een supergoeie wedstrijd" gezien te hebben. "Ik vond het niveau nog iets hoger dan in onze vorige oefenmatch tegen Nederland", klonk het. "Ik ben heel blij dat we met deze groep, in deze omstandigheden in een uitwedstrijd tegen een topteam, meer dan hebben standgehouden. We hadden dit zelfs winnend kunnen afsluiten."

Via Ramazani en Verschaeren kwamen de Belgen twee keer op voorsprong, maar werd die ook telkens uit handen gegeven. "Uiteraard zijn er nog werkpunten. Dat weten we. Maar dit geeft toch een boost voor het vertrouwen", aldus Mathijssen.

"We hebben tegen een kandidaat Europees kampioen gespeeld maar wat wij, zeker in de eerste helft, op de mat hebben gebracht mag overal gezien worden. Er was beweging, intensiteit, er werd goed verdedigd en uitgevoetbald onder druk", besluit hij tevreden.

De Belgische beloften slaagden er eerder dit jaar in om zich te plaatsen voor het EK van volgende zomer in Roemenië en Georgië. Daar hoopt Mathijssen met zijn ploeg een goed resultaat neer te kunnen zetten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie