'Opluchting bij Barcelona: De Jong wil meedenken over salarisverlaging'

'Opluchting bij Barcelona: De Jong wil meedenken over salarisverlaging'

27 september - 15:20
2

Spaanse media melden dat Frenkie De Jong bereid is om mee te denken over een salarisverlaging. Zo is het einde van een transfersoap in zicht voor Barça en de 25-jarige middenvelder.

De Jong en Barcelona gaan om tafel over een salarisverlaging, zo meldde AS. Nu de transferperiode ten einde is, zijn club en speler in rustig vaarwater gekomen en kan er tijd genomen worden om een overeenkomst te sluiten. Afgelopen zomer weigerde De Jong naar verluidt nog salaris af te staan, terwijl hij wel koste wat kost bij de Catalaanse club wilde blijven.

In De Jong's huidige contract staat dat hij jaarlijks meer gaat verdienen, waardoor Barça het noodzakelijk acht dat de Nederlander concessies doet. De Jong is bereid die concessie te doen en volgt daarmee het voorbeeld van Barça-iconen Gerard Piqué, Jordi Alba en Sergio Busquets, die met hun salarisverlagingen hopen dat de club economisch weer gezond wordt.

Er was de voorbije zomer veel te doen om het contract van De Jong. Zo stuurde Barça een dreigbrief naar De Jong, omdat diens contract illegaal zou zijn. De Nederlander en zijn management lieten zich niet intimideren, waarna voormalig preses Josep Maria Bartomeu benadrukte dat er geen onregelmatigheden in het contract van De Jong zouden staan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie