Van der Elst vindt verdediging niet het grootste probleem van de Rode Duivels

Van der Elst vindt verdediging niet het grootste probleem van de Rode Duivels

27 september - 15:00
15

Oud-Rode Duivel Franky Van der Elst sprak zich in Het Nieuwsblad uit over de Rode Duivels. Waar de laatste jaren steeds vaker de defensie als het zwart-geel-rode pijnpunt wordt benoemd, ziet Van der Elst een nog groter probleem.

In de 1-0-nederlaag in de Nations League tegen Nederland kwamen de Rode Duivels na 49 (!) wedstrijden voor het eerst niet tot scoren. "Zo'n reeks van zoveel matchen op een rij scoren moet ooit stoppen, hè”, suste Van der Elst die wees op een groter probleem van de nationale ploeg. “Erger is dat het geheel niet goed genoeg was. Dát is onze grootste zorg", vond Van der Elst. "We spelen veel te traag en eigenlijk is er maar één iemand die het spel kan versnellen en dat is Kevin De Bruyne. Die speelt op dit moment op eenzame hoogte.”

Volgens Van der Elst werd het gemis van de geblesseerde Romelu Lukaku bij de Rode Duivels ook duidelijk. "Samen met Courtois, Witsel en Kevin De Bruyne is hij onmisbaar.” De stand-in voor Lukaku was zondag Michy Batshuayi, die zijn reputatie met zijn doelpuntenstatistieken bij de Rode Duivels mee heeft. “Maar als hij niet scoort, is het vaak niet goed. En ook als starter is hij vaak niet goed genoeg”, aldus Van der Elst.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie