Van der Elst neemt Lavia en Openda mee: Zoals Doku op EK of Origi in Brazilië

Van der Elst neemt Lavia en Openda mee: "Zoals Doku op EK of Origi in Brazilië"

27-09-2022 11:48
9

De voorbereiding zit erop. Hoewel de laatste Nations-League-duels eerder meer dan minder twijfel gezaaid hebben, zal Roberto Martinez zich binnenkort moeten buiten over zijn definitieve WK-selectie. 26 plaatsjes zijn er beschikbaar, heel wat meer kandidaten hopen op een ticket richting Qatar. Franky Van der Elst buigt zich over enkele lastige dossiers.

Heikel punt nummer één luistert naar de naam van Jason Denayer. Eind september zit de mandekker nog steeds zonder club. Van der Elst is dan ook ongenadig voor het WK: de deur is definitief gesloten. "Zelfs als die plots toch een club vindt, dan nog zit hij met een ­gigantische achterstand wat matchritme betreft", aldus The Fox bij Het Nieuwsblad. Geen Denayer dus, maar wel Zeno Debast. Die liet bij zijn debuut nochtans geen onuitwisbare indruk na. "Die speelt bij Anderlecht op exact dezelfde positie. Al zou ik wel niet met ­Debast starten, maar hij kan wel nuttig zijn."

Bij AC Milan lopen tegenwoordig vier landgenoten rond, maar van hen mag in de ogen van Van der Elst enkel Charles De Ketelaere aanspraak maken op een selectie. "Saelemaekers laat ik thuis omdat we op die positie al genoeg andere opties hebben", klinkt het. Bovendien is hij geen vaste waarde bij Milan. Timothy Castagne lijkt Van der Elst een betere optie. Ook Divock Origi zal Qatar aan zich moeten voorbij laten gaan.

Tot slot kiest Van der Elst nog voor twee (relatief) nieuwe namen. Romeo Lavia, bijvoorbeeld. Die werd zelfs nog nooit opgeroepen. "Lavia zal binnenkort wel opnieuw fit zijn. Ik heb hem zien scoren tegen Manchester United, dat was straf. Het is een jonge gast en zo'n frisse man is altijd handig. Die kan onbevangen spelen, zoals Doku op het EK vorig jaar of Origi in Brazilië", herinnert de analist zich. Om dezelfde reden zou Van der Elst ook Loïs Openda zijn vlucht laten boeken. "Hij is een beetje een ander type dan Lukaku en Batshuayi", verwijst hij naar Openda's diepgang en snelheid.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie