Batshuayi is vraagteken bij Rode Duivels: Vaak niet goed genoeg

Batshuayi is vraagteken bij Rode Duivels: "Vaak niet goed genoeg"

27-09-2022 13:16
11

België moest het in deze interlandbreak zonder Romelu Lukaku doen. Vooral tegen Nederland werd hij gemist, maar dat is voor Franky Van Der Elst ook niet nieuw. 

"Voor het EK was dat ook al zo", geeft Van Der Elst aan bij Het Nieuwsblad. "Samen met Courtois, Witsel en Kevin De Bruyne is hij onmisbaar. De statistieken van Batshuayi blijven toch straf. Hij heeft de gave om vlot te scoren en maakt er meer dan één op twee bij de nationale ploeg. Maar als hij niet scoort, is het vaak niet goed. En ook als starter is hij vaak niet goed genoeg."

De andere opties zijn voor Van Der Elst niet veel beter. "De Ketelaere is polyvalent en kan wel eens als diepste man postvatten, maar een echte spits is hij niet. Benteke pikt dan weer altijd zijn goaltje mee en is kopbalsterk. Hij maakte vorig weekend een goeie goal in de MLS, maar ook hij kan niet verstoppen dat hij moeilijke jaren bij Crystal Palace achter de rug heeft. Op het WK zullen we vooral moeten hopen op een portie geluk", besluit de ex-Rode Duivel.

Op 23 november beginnen de Belgen aan het WK met een wedstrijd tegen Canada.