Eleven Sports is verkocht, Belgisch voetbal hoort nu bij grootste Europese speler

Eleven Sports is verkocht, Belgisch voetbal hoort nu bij grootste Europese speler

27 september - 10:32
9

Er is een verandering doorgevoerd in het Belgische medialandschap. Het bedrijf Eleven Sports, de rechtenhouder van het Belgische voetbal, is namelijk verkocht aan de internationale groep DAZN. Dat heeft het zelf bevestigd in een persbericht.

De sporttak van Eleven Group komt volledig in handen van DAZN Group. Dat Britse sportmediabedrijf doet zo een gouden zaak, want in één klap is het nu de grootste sportrechtenhouder van Europa. Eerder had DAZN al de belangrijkste voetbal-tv-rechten in handen van de topcompetities uit Duitsland, Italië en Spanje, alsook in kleinere landen zoals Oostenrijk, Portugal en Zwitserland. Daar komt nu dus de Belgische competitie bovenop.

De overname is momenteel nog niet helemaal afgerond, aangezien er nog een antitrustonderzoek loopt om mogelijke belangenvermenging of machtsmisbruik te bepalen. Dat is echter een standaardprocedure. Wanneer daar niets verontrustends aan het licht komt, zal DAZN haar inkomsten met zowat 300 miljoen dollar per jaar zien toenemen.

Welke impact de overname kan en/of zal hebben op de Jupiler Pro League en de Challenger Pro League, is voorlopig koffiedik kijken. In de zomer van 2020 had Eleven Sports de rechten op het Belgische voetbal verworven. De zender biedt overigens ook veel buitenlands voetbal aan, onder meer uit Duitsland, Italië en Spanje.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie