Beloften legden puik voetbal op de Franse mat: Dit zal ons vertrouwen opkrikken

Beloften legden puik voetbal op de Franse mat: "Dit zal ons vertrouwen opkrikken"

27-09-2022 10:00
3

De Jonge Duivels hebben in hun twee prestigieuze oefenduels, tegen Nederland (1-2) en Frankrijk (2-2), niet kunnen winnen, maar maandagavond toverden ze wel een knappe prestatie op de mat. In Valenciennes zagen de Franse beloften bij momenten sterretjes. Jacky Mathijssen onthoudt dan ook graag dat het geleverde spel gezien mocht worden.

De bondscoach van de U21 was al vrij tevreden over de prestatie tegen Nederland, maar zag zijn jongens nu nog meer schitteren. "Ik ben erg gelukkig dat mijn jongens, in deze omstandigheden en tegen deze tegenstander van hoog niveau, meer hebben gedaan dan enkel de rangen sluiten. We hadden zelfs een beetje meer verdiend", doelt Mathijssen op het resultaat in zijn reactie bij RTBF. Dankzij Largie Ramazani en Yari Verschaeren kwamen de sterke U21 tot twee maal op voorsprong in Frankrijk, maar de thuisploeg trok dat telkens recht.

Uiteraard blijven er nog werkpunten over, benadrukt Mathijssen dan ook. "Maar deze wedstrijd geeft om toch een duwtje voor ons vertrouwen. We hebben tegen een kandidaat op de Europese titel gespeeld. Wat we hier toonden, kunnen we echter overal tonen", klinkt het. Vooral de beweging en intensiteit van het druk zetten stemde hem tot tevredenheid. 

Zelfs nadat de bondscoach bij de rust vier vervangingen had doorgevoerd, bleven zijn beloften op niveau acteren. "We hebben een tweede helft afgewerkt die eveneens solide was. We creëerden zelfs nog meer kansen. De jongens die de kans hebben gekregen om zich te tonen, hebben dat super goed gedaan. Nu is mijn kern verbeterd en uitgebreid. Dat was één van de doelen van deze tweedaagse", blikt Mathijssen hoopvol vooruit naar de toekomst.