Sterke jonge Rode Duivels verspelen twee keer voorsprong tegen Frankrijk

26-09-2022 23:01 Laatste update: 23:12
4

Maandag oefenden de jonge Rode Duivels tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. Ons land kwam twee keer op voorsprong, maar het duel eindigde uiteindelijk op een 2-2 gelijkspel. Voor België scoorden Largie Ramazani en Yari Verschaeren.

Bij de jonge Rode Duivels begon er veel schoon volk aan de aftrap. Na de nederlaag tegen de jonkies van Nederland bracht Mathijssen onder meer Doku, Verschaeren, Samoise en De Cuyper aan de aftrap. Bij Frankrijk stond onder meer Fofana aan de aftrap. Deze zomer trok de centrale verdediger nog voor 80 miljoen euro naar Chelsea.

In Valenciennes kregen we een lange studieronde. Daarna namen de jonge Belgen het heft in handen en kwamen vlak voor de rust ook verdiend op voorsprong. Na een knappe tegenaanval liet Ramazani de netten trillen. Eerder dit seizoen scoorde de jongeling nog met Almeria tijdens zijn debuut in La Liga tegen Real Madrid met Courtois tussen de palen.

Aan het begin van de tweede helft zagen we bij de Belgen heel wat nieuwe gezichten. Onder meer Delanghe, Pletinckx en Bakayoko kwamen tussen de lijnen. De Fransen na rust al snel langszij via Kouassi. Echt onder de indruk waren de jonge Rode Duivels niet en via Verschaeren kwam ons land opnieuw op voorsprong. Een prestigezege kwam er helaas niet. Wahi zette de 2-2 eindstand op het bord.