Beveren-spits helpt Faeröer aan historische winst tegen Turkije: Geen stem meer

Beveren-spits helpt Faeröer aan historische winst tegen Turkije: "Geen stem meer"

27-09-2022 08:41
7

De Faeröer Eilanden wisten afgelopen weekend iedereen te verrassen door met 2-1 te winnen van Turkije. Een groot feest barstte los in de koude Faeröer, waarvoor SK Beveren-spits Joan Simon Edmundsson de grote uitblinker was.

De spits van SK Beveren was goed voor het tweede doelpunt van de wedstrijd en hielp zijn ploeg zo mee aan de winst. "Zo vaak winnen we niet en al zeker niet tegen een groot land als Turkije. Voor ons is dit heel bijzonder. Maar of dit onze meest historische zege ooit is, dat weet ik niet", citeert Het Nieuwsblad de spits.

Na die zege volgde alleszins een groot feest in de eilandengroep. "Zoals je wel merkt, heb ik niet veel stem meer", lacht hij. "Uiteraard hebben we dat flink gevierd. We zongen liedjes van de Faeröer – er kwam zelfs een muzikant naar ons hotel – dansten een beetje."

"Gedronken ook? Geen commentaar", gaat Edmundsson al lachend verder. "Zelf drink ik het niet, maar wij hebben naar het schijnt goed lokaal bier. En onze eigen whisky. Lekker gegeten hebben we trouwens ook. Aardappelen, vis en veel vlees. Lamsvlees. Uiteraard", besluit hij met een knipoog.