Koeman komt superlatieven tekort: 'Ongelooflijk talent, normaal persoon: perfect'

Koeman komt superlatieven tekort: 'Ongelooflijk talent, normaal persoon: perfect'

26-09-2022 14:12
2

Ondanks de animositeit met Joan Laporta, heeft Ronald Koeman veel positieve herinneringen overgehouden aan zijn tijd als trainer van FC Barcelona. De samenwerking met supertalent Pedri zal hij niet snel meer vergeten.

Koeman is vol lof over de nog altijd maar negentienjarige Spanjaard, die onder Koeman zijn grote doorbraak beleefde. "Toen ik aankwam, kende ik Pedri niet. Barcelona had hem net overgenomen van Las Palmas", memoreert de toekomstige bondscoach van Nederland in een interview met Sky Sports.

"Ik kreeg te horen van de club: Laten we kijken of hij een goede voorbereiding kan draaien. Zo niet, dan verhuren we hem. Na twee trainingen wist ik genoeg: Pedri blijft hier en het zou me niet verbazen als hij over een paar weken een basisplaats heeft. Hij is fantastisch, een ongelooflijk talent én een normaal persoon. Echt perfect."

In het enige volledige seizoen van Koeman bij Barcelona speelde Pedri in 37 van de 38 competitiewedstrijden. Ook onder de huidige trainer Xavi is de aanvallende middenvelder zeker van een basisplaats.