David (ex-KAA Gent) uit ongenoegen tegenover kledingproducent Nike na doelpunt

David (ex-KAA Gent) uit ongenoegen tegenover kledingproducent Nike na doelpunt

26-09-2022 13:10 Laatste update: 13:11
3

Op het komende WK zal ex-KAA Gent-spits Jonathan David met Canada te zien zijn tegen de Rode Duivels. De Canadezen zullen in Qatar niet te zien zijn in nieuwe truitjes en daarover uitte David zijn ongenoegen na een doelpunt.

Canada speelde vrijdag een oefenwedstrijd tegen Qatar en nadat Club Brugge-spits Cyle Larin de score had geopend na vier minuten, verdubbelde Jonathan David de Canadese voorsprong na dertien minuten. Het opvallendste aan David's doelpunt was zijn viering. Hij bedekte namelijk het logo van kledingproducent Nike. 

De reden achter de viering van David: Nike heeft, in tegenstelling tot voor de andere landen, geen nieuwe shirts ontworpen voor Canada en dat vind David niet kunnen, zo wist Footy Headlines. De meestal goed geïnformeerde website wist dat Nike geen nieuwe Canadese shirts uitbracht omdat 'het een andere ontwikkelingscyclus voor de tenues heeft', zo had Nike verklaard.

Canada treedt op 23 november aan tegen België voor de eerste match van de Rode Duivels. De Canadezen zullen als uitploeg hoogstwaarschijnlijk in hun 'ongeïnspireerde' witte shirts aantreden tegen België.