Turkije met de handen in het haar na tweede uitschuiver: Zo beschamend

Turkije met de handen in het haar na tweede uitschuiver: "Zo beschamend"

26-09-2022 11:30
1

Turkije heeft er een interlandweek opzitten om snel te vergeten. Het speelde gelijk tegen Luxemburg en verloor van de Faeröer en dat zou Turks bondscoach Stefan Kuntz wel eens zijn job kunnen kosten.

Drie dagen na het gênante gelijkspel tegen Luxemburg van Union-doelman Anthony Moris (3-3) werd het zondag nog pijnlijker voor Turkije. Het verloor met 2-1 van de Faeröer. "We hadden te maken met een tegenstander die het meer wilde dan wij. Dit doet echt pijn", zei Kuntz na de match. "De kracht van de Faeröer verrast ons niet, maar ons onvermogen om te reageren is wel verrassend. We moeten de realiteit onder ogen zien. Beter zijn we niet."

Turkije was al groepswinnaar en dus gepromoveerd van Divisie C naar Divisie B, maar toch stond bondscoach Kuntz al onder grote druk. Dat wordt nu alleen maar meer. 'Geen enkele slechte wedstrijd in onze geschiedenis was zo beschamend als deze tegen de Faeröer', schreef het Turkse Fanatik. 'Het was een complete ramp en het is nu de tijd om radicale beslissingen te nemen.' 'Bedankt Faeröer dat jullie ons hebben laten zien dat voetbal niet langer een sport voor ons is', schreef Fotomac