Courtois haalt uit naar Belgische pers: Altijd hetzelfde met jullie

Courtois haalt uit naar Belgische pers: "Altijd hetzelfde met jullie"

26-09-2022 10:45
42

Na de 1-0-nederlaag tegen Nederland stond Courtois blikte Thibaut Courtois terug op de wedstrijd en vooruit op het WK. Courtois benadrukte dat hij niet mee wil gaan in de negatieve teneur van de Belgische pers.

"We hebben Nederland toch gedomineerd vandaag (zondag, red.)", liet Courtois optekenen na het Nations League-duel tegen Nederland. "We hadden makkelijk vier, vijf goals kunnen maken, maar we doen dat niet." De keeper van Real Madrid haalde uit naar de Belgische pers. "Het is altijd hetzelfde met jullie, de pers. Het WK wordt pas gespeeld in november. Of we nu winnen, gelijkspelen of verliezen, iedereen moet goed zijn op het WK."

"We spelen op zich niet de allerbeste wedstrijd, maar we spelen ook niet de allerslechtste wedstrijd", ging Courtois verder. "Zeker niet om morgen in de pers te lezen: Slecht, slecht. Nee, het was niet slecht. We hebben tegen een ploeg gespeeld die ons in Brussel met 1-4 heeft verslagen. Vandaag hebben we hen gedomineerd en kansen gecreëerd."

Courtois vindt dat de wedstrijd in Amsterdam niets zegt over de kansen van de Rode Duivels op het wereldkampioenschap. "Ik denk niet dat het zo dramatisch is. Op het WK is het de vorm van november die telt, niet die van september. Voor hetzelfde geld winnen we vandaag (zondag, red.) 7-0 en lig je er op het WK uit in de groepsfase. Alles kan daar."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie