Van Dijk doodeerlijk na winst tegen België: 'Geen goede partij'

Van Dijk doodeerlijk na winst tegen België: 'Geen goede partij'

25 september - 23:30
5

Virgil van Dijk was woensdagavond de matchwinner bij het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen België. De aanvoerder kopte in de slotfase de bevrijdende openingstreffer tegen de touwen.

Van Dijk zag een moeilijke wedstrijd van het Nederlands elftal, maar hij is blij dat hij de verlossing kon brengen met zijn doelpunt. "Heel fijn deze goal", vertelt de verdediger na de wedstrijd. "Het was geen goede wedstrijd. Toch winnen is een lekker gevoel, ondanks dat we veel beter moeten."

De aanvoerder zag ook een sterk België met een duidelijke tactiek. "Ze willen ons natuurlijk uit elkaar trekken met veel beweging van de aanvallers. Zij hebben de individuele kwaliteiten met Hazard en De Bruyne. Wij moesten als verdedigers veel van positie wisselen. Dus het was hard werken, maar we hebben gewonnen. We spelen tegen een van de beste teams ter wereld. Natuurlijk wisten we dat het lastig zou worden met die individuele krachten bij hun. Maar we hebben de nul gehouden en gewonnen en dat is het belangrijkst."

Met deze overwinning gaat Nederland met drie punten op zak naar het WK in Qatar. Van Dijk hoopt natuurlijk ook dat het een mooi toernooi wordt. "Gaan met vertrouwen en hoop richting het WK. We weten dat we het kunnen en dat er weinig teams zijn die van ons kunnen winnen. Ik hoop gewoon dat we met een mooie groep op weg kunnen naar een heel speciaal WK."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie