Rode Duivels sukkelen opnieuw en gaan onderuit tegen Oranje na troosteloze partij

Rode Duivels sukkelen opnieuw en gaan onderuit tegen Oranje na troosteloze partij

25 september - 22:35
219

De Rode Duivels zijn er niet in geslaagd om groepswinnaar te worden in de Nations League. Ook in Amsterdam liep het fout af voor onze nationale ploeg, dat met 1-0 onderuit ging tegen Oranje na een bijzonder kansarme partij.

Na de nederlaag in de eerste partij was de opdracht voor de Rode Duivels duidelijk: om de groep van de Nations League te winnen was winst noodzakelijk én dan ook met drie doelpunten verschil. Daarvoor rekende de geschorste Roberto Martinez niet alleen op Zeno Debast, maar ook Amadou Onana.

De Rode Duivels kregen het balbezit van Oranje, dat op de counter loerde. Een gaatje vinden in de Oranje-defensie met Van Dijk en Aké bleek echter niet makkelijk te zijn voor de Rode Duivels.

Reclame voor het voetbal werd het alleszins niet. Na dertig minuten voetballen was het nog wachten op de eerste grote kans en ook in het slot van de eerste helft was er – op kansen voor Witsel en Castagne na – weinig echt goed voetbal te zien op de mat. Het bleef dan ook 0-0.

Een 0-0 was uiteraard niet goed genoeg voor de Rode Duivels, waardoor Martinez besloot om in te grijpen. Meunier en Batshuayi werden van het veld gehaald, De Ketelaere en Carrasco kregen een kans om zich te tonen.

Veel beterschap kwam er echter niet in het spel. Te weinig durf, te weinig drang naar voren en te weinig kansen. De Ketelaere wist wel voor enkele goede momentjes te zorgen, al werd Pasveer nooit echt in de problemen gebracht.

Na een vleugje magie van De Bruyne moest Pasveer dan toch eens in actie komen. De middenvelder vond Onana, die de bal bijna in doel wist te besluiten. Een knappe redding van Pasveer voorkwam het openingsdoelpunt. Een doelpunt kregen twintig minuten voor tijd dan toch. Niet van België, wel van Oranje. Van Dijk wist op corner het duel van Debast te winnen en in doel te koppen.

De Rode Duivels moesten op zoek naar een treffer, maar vonden die niet. Oranje had zelfs de beste kansen op een nieuw doelpunt, Courtois hield de nationale ploeg recht. Het bleef uiteindelijk dan ook 1-0, waardoor Nederland zich heeft gekroond tot de verdiende groepswinnaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie