Mexicanen verbijsterd: bondscoach komt niet opdagen voor training

Mexicanen verbijsterd: bondscoach komt niet opdagen voor training

25-09-2022 20:36 Laatste update: 20:36
0

Gerardo Martino, de bondscoach van Mexico, heeft een training van het nationale elftal gemist, omdat hij naar Argentinië tegen Honduras aan het kijken was. Dat melden verschillende Mexicaanse media. De keuzeheer verscheen daardoor niet op de training en gaf later uitleg waarom hij er niet was.

De training was ter voorbereiding op het vriendschappelijke duel van Mexico tegen Peru. Bij afwezigheid van Martino stond nu assistent-trainer Jorge Theiler voor de groep. De bondscoach is zelf Argentijn en mede daarom wordt hem een gebrek aan toewijding en betrokkenheid verweten door het Mexicaanse volk. Het land is zich aan het voorbereiden op het WK, waarin ze ook Argentinië als opponent zullen treffen. Saoedi-Arabië en Polen complementeren Poule C. 

Peru werd in het oefenduel wel verslagen door de Mexicanen. Hirving Lozano maakte het enige en daarmee winnende doelpunt. Santiago Gimenez begon als wissel, maar mocht nog wel invallen. Edson Álvarez startte wel in de basiself.

Later gaf Martino tekst en uitleg over het missen van de openbare training. "Het was verstandiger om de wedstrijd van Argentinië te kijken dan de training te leiden", vertelt de oefenmeester op het persmoment geciteerd door Ruetir. "Vier of vijf weken geleden werd me gezegd dat er vandaag een openbare training zou zijn. Maar normaal doen we op zo’n dag een tactische training en dat deden we nu een dag eerder. Het is jammer voor de fans die speciaal voor mij waren gekomen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie