Boskamp scherp voor bondscoach Martinez: Ik word er gek van

Boskamp scherp voor bondscoach Martinez: "Ik word er gek van"

25 september - 20:00 Laatste update: 20:02
16

Wie gaat Roberto Martinez opvolgen bij de Rode Duivels? Voor Johan Boskamp mag dat Louis van Gaal zijn. Hij staat momenteel aan het roer bij Oranje. 

"Ik vind van wel", vertelt Boskamp bij Het Nieuwsblad. "Hij kan het onderste uit de kan halen bij een speler. Herinner je Wesley Sneijder nog voor het WK 2014. Wes is een wereld­gozer, maar Van Gaal, die toen ook bondscoach was, zat hem voor dat WK zo op te naaien. Hij was te dik, te loom... Sneijder ging trainen als een gek en speelde het WK van zijn leven. We speelden voor de derde plaats."

Van Martinez is Boskamp geen al te grote fan. "Waar ik gek van word, is dat Martinez niet doorselecteert. Zo'n De Ketelaere: daar kun je toch niet meer omheen? Laat die in de pocket spelen achter de spits en zet Kevin De Bruyne een rijtje lager. Dan zal er wel verticaliteit en vaart in het Belgische spel komen", besluit Boskamp.

Martinez staat al sinds de zomer van 2016 aan het hoofd van de Rode Duivels. Vermoedelijk zal hij na het komende WK vertrekken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie