Westerlo stoot door in de Croky Cup na verlengingen tegen Eendracht Aalst

25-09-2022 18:29
1

Westerlo speelde ondanks de interlandbreak toch in de Croky Cup. De ploeg van Jonas De Roeck trok naar Eendracht Aalst. De nummer elf van de Pro League na verlengingen.

Na achttien minuten stond het al 1-0 voor Aalst. Westerlo gaf een makkelijke hoekschop weg aan de thuisploeg. Geenens kopte de bal knap binnen. De ploeg van De Roeck ging met een achterstand de rust in, maar kwam een stuk beter uit de kleedkamer. Toch gingen pas een kwartier voor tijd de bordjes terug gelijk. Gümüskaya kreeg de bal en legde meteen aan. Hij liet de keeper van Westerlo, Swinnen, kansloos met de 1-1 tot gevolg.

Kort voor tijd kreeg Westerlo nog de uitgelezen kans om verlengingen te vermijden. Na een vrije trap kwam Vaesen alleen voor Swinnen, maar hij miste compleet zijn schot en de keeper had het makke balletje slechts op te rapen.

Verlengingen dus… De eerste helft van de verlenging was nog maar net onderweg en Westerlo had meteen haar doelpunt beet. Reynolds kreeg een stevige duw te verduren in het penaltygebied. De scheidsrechter twijfelde niet. De bal op de stip en Dierckx zette die prima om. Plots leek de ploeg van De Roeck vertrokken, zeven minuten later stond het al 1-3 na een knappe vrije trap van opnieuw Gümüskaya.

Ook Beerschot en SK Beveren stoten door in de beker. Beerschot overtuigde en won met 0-4 op het veld van Knokke. URSL Vise kreeg SK Beveren op bezoek en verloor met 0-2.