Coronacrisis hakte er in bij openhartige Pavard: 'Het zat fout in mijn hoofd'

Coronacrisis hakte er in bij openhartige Pavard: 'Het zat fout in mijn hoofd'

25 september - 21:00
0

Bayern München-verdediger Benjamin Pavard heeft een openhartig interview gegeven aan Le Parisien. Hierin vertelde de Fransman dat hij aan het begin van de coronacrisis met een depressie kampte.

Afgelopen december liet de vleugelverdediger aan L’Equipe al licht doorschemeren hoe hij zich die periode voelde. Ruim negen maanden later heeft Pavard laten weten dat het destijds om een depressie ging. "Als ik opstond, had ik geen trek. Ik probeerde wel bezig te blijven door te koken en series te kijken, maar Netflix was oké voor twee minuten. Ik hou niet van het woord depressie, maar dat was het wel."

De international van Frankrijk legde de signalen in eerste instantie naast zich neer, totdat het niet meer kon. "Het zat fout in mijn hoofd. Eerst vertel je jezelf dat er niks aan de hand is. Dat het wel weer over gaat. Maar als je ziet dat het aanhoudt, dat je gaat trainen en dat je niet in een goede stemming bent, moet je in actie komen."

En dat heeft de 45-voudig international gedaan. "Ik ben uit deze hele situatie gekomen als een man. Het heeft me veranderd. Ik was op mezelf aangewezen zoals veel voetballers en moest mezelf weer omringen met andere mensen om me op te richten." Zondagavond staat Pavard met Frankrijk tegenover Denemarken in de Nations League. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie