Degryse stelt drie trainers voor die Martinez kunnen opvolgen bij Rode Duivels

Degryse stelt drie trainers voor die Martinez kunnen opvolgen bij Rode Duivels

25-09-2022 21:30
43

Roberto Martinez is al even bondscoach van de Rode Duivels, maar lijkt na het WK dan toch afscheid te gaan nemen van de nationale ploeg. Er kan al uitgekeken worden naar zijn opvolger en Marc Degryse schuift zelf enkele namen naar voren.

De analist stelt zelf drie mogelijke trainers voor om bondscoach te worden. De grootste kandidaat vindt hij Hein Vanhaezebrouck. "Dat is de meest reële optie, al zal die ook liever niet halfweg het seizoen vertrekken bij AA Gent", zegt hij bij De Morgen.

Vanhaezebrouck zelf ziet de job als bondscoach ook niet zitten, waardoor er mogelijk naar andere opties moet worden gezocht. Degryse heeft nog twee andere trainers in het vizier. "Het is niet evident. Ik wil toch pleiten voor een Belg. Misschien stelt Martínez zelf wel Thomas Vermaelen of Vincent Kompany voor, oud-Rode Duivels", klinkt het.

De kans dat Kompany Burnley FC nu al verlaat lijkt echter klein, terwijl Thomas Vermaelen nog maar net is begonnen als assistent-bondscoach en helemaal nog geen ervaring heeft als hoofdtrainer.