Albert wil geen experimenten meer zien bij Rode Duivels: Met de basisspelers!

Albert wil geen experimenten meer zien bij Rode Duivels: "Met de basisspelers!"

25 september - 17:15
2

De Rode Duivels nemen het zondag in de Derby der Lage Landen op tegen Nederland. Een partij die zal beslissen over de winnaar van de Nations League-groep en ook een goede voorbereiding op het WK in Qatar, oordeelt Philippe Albert.

Met nog twee maanden te gaan voor de start van het WK is het niet ondenkbaar dat Roberto Martinez toch nog enkele experimenten zal uitvoeren in zijn opstelling. Dat deed hij onder andere tegen Wales door de achttienjarige Zeno Debast te laten debuteren. Doet hij dat ook tegen Nederland?

Albert vindt alvast dat Martinez een keuze moet maken. Volgens de analist moet Martinez dan ook niet denken aan een experiment. "Hij moet tegen Nederland achterin met zijn basispionnen spelen, zodat ze op elkaar ingespeeld kunnen raken", klinkt het bij Sudpresse.

Een makkelijke keuze wordt het achterin echter niet voor Martinez. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zijn wel zeker van hun plekje, maar de derde plek ligt nog helemaal open. Jason Denayer is een optie, maar heeft geen club. Dedryck Boyata kampt dan weer met blessures en is bij Club Brugge niet zeker van een plek, terwijl pionnen zoals Wout Faes, Brandon Mechele en Sebastiaan Bornauw niet in de bovenste schuif van Martinez zitten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie