Degryse over horrormatch tegen Nederland: De Bruyne overklast

Degryse over horrormatch tegen Nederland: "De Bruyne overklast"

25 september - 15:30
5

De Rode Duivels willen zondagavond revanche nemen tegen Nederland. De 1-4 uit de heenmatch ligt nog vers in het geheugen, ook bij Marc Degryse. Hij zag het toen helemaal mislopen na de wissel van Lukaku.

"Roberto Martínez probeerde het opnieuw met de truc van op het WK 2018 tegen Brazilië, met Lukaku die van de rechterkant kwam en Kevin De Bruyne als valse negen. Dat lukte ­aardig", aldus Degryse bij De Morgen. "Toen verving hij Lukaku door Leandro ­Trossard, een tenger mannetje in de plaats van een beer van een vent. Hij had een echte spits moeten inbrengen, Michy Batshuayi."

Ook de individuele prestaties lieten te wensen over. "Komt daar nog bij dat De Bruyne in zijn hoofd al met vakantie was. Hij werd volledig overklast door Frenkie de Jong. Dedryck Boyata speelde een draak van een wedstrijd, Toby Alderweireld kroop net als op het EK tegen Italië te ver achteruit, Jan ­Vertonghen is er met de jaren niet sneller op geworden. Nederland deed ons pijn met de snelle omschakeling."

De Belgen kunnen zich nog plaatsen voor de Final Four, maar dan moeten ze met meer dan drie goals verschil winnen van Nederland. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie