De Mos hard voor Rode Duivels: Dat is iets wat België totaal ontbeert

De Mos hard voor Rode Duivels: "Dat is iets wat België totaal ontbeert"

25-09-2022 12:29 Laatste update: 12:45
43

De Rode Duivels spelen zondagavond tegen Nederland. Volgens Aad de Mos gaan ze het niet gemakkelijk hebben. Hij is de 1-4 uit de heenwedstrijd nog niet vergeten. 

"Ik was in juni op de heenwedstrijd in Brussel en toen werd het middenveld van de Belgen kapot gespeeld", aldus De Mos bij De Zondag. "Ze konden niet in de dekking komen bij Berghuis en De Jong, omdat het allemaal te snel ging. Als in modern voetbal je centrale verdedigers niet de slimheid en het gevoel hebben om goed door te dekken op het middenveld, kom je overal een man te kort. Alderweireld, Vertonghen en Debast doen dat niet graag omdat ze snelheid missen."

Bij Nederland ligt dat volgens De Mos anders. "Wij dekken achterin wel heel goed door. Met tien veldspelers kunnen wij overal op het veld druk zetten en dat is iets wat België totaal ontbeert. Wij kunnen heel compact spelen, in de kleine ruimte goed uit de voeten en op de counter beschikken we met Gakpo, Bergwijn en Depay over een enorme snelheid."

De Belgen staan sowieso voor een aartsmoeilijke opdracht. Om de Final Four te halen is een zege met meer dan drie goals verschil nodig. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie