Duits voetbalsprookje is in de maak: Kampioen? Waarom niet?

Duits voetbalsprookje is in de maak: "Kampioen? Waarom niet?"

25-09-2022 11:43

Het seizoen is nog lang en de voorsprong summier, maar toch werkt Union Berlin aan een voetbalsprookje. Voormalig Duits international Michael Ballack sluit niet uit dat de club uit Berlijn, in de Europa League een tegenstander van Union Saint-Gilloise, de Bundesliga wint. 

Union staat na zeven wedstrijden bovenaan in Duitsland en is nog ongeslagen. "Eigenlijk zou het voorbarig zijn om in het openbaar over het kampioenschap te spreken. Zeker met zo'n sterke tegenstander als Bayern München, dat al jaren de Bundesliga domineert", zegt Ballack tegen BILD. "Maar dromen mag. Waarom niet? In het voetbal is alles mogelijk, zoals het verleden heeft laten zien. Ik heb dat meegemaakt met Kaiserslautern in 1998, toen we na promotie kampioen werden."

"Of kijk naar Leicester City, dat in 2016 verrassend de Premier League won. Je kunt in een flow terechtkomen die je het hele seizoen met je meedraagt. Dat was toen bij ons het geval en bij Leicester ook", zegt Ballack, die enthousiast wordt van de speelstijl van Union. "Het is een goede mix qua speelsheid, maar ook qua fysiek en duelkracht. Het team heeft ook een goede mentaliteit. Het hoeft niet altijd Tiki-Taka te zijn."

"Union heeft de afgelopen jaren goede seizoenen gehad waarin het steeds beter is geworden. Daar bouwen ze op voort. Dat maakt kracht los. Zeker als je bovenaan staat." Bij naamgenoot Union Saint-Gilloise kennen ze ongetwijfeld het gevoel, want vorig seizoen kwamen de Brusselaars ook dicht bij de titel. In de Europa League bleek de Belgische variant wel te sterk voor de Duitse. Daar staat Union Berlin na twee speeldagen zelfs nog op nul punten ...