De Vlieger oppert wijziging: Trossard is beter dan deze Hazard, grotere impact

De Vlieger oppert wijziging: "Trossard is beter dan deze Hazard, grotere impact"

25 september - 11:16
13

Tijd voor de Derby der Lage Landen, deel 2! Na de 1-4-pandoering op de Heizel hebben de Rode Duivels iets recht te zetten in Amsterdam, al heeft het er alle schijn van dat groepswinst in de Nations League gaan vliegen is. Winnen tegen de buren, dat moet de motivatie zijn. Volgens Geert De Vlieger zal het spelpeil dan wel hoger moeten liggen dan afgelopen donderdag.

Tegen Wales konden de Rode Duivels wel met 2-1 winnen, maar na de pauze was het slappe koffie. De Vlieger kijkt straks dan ook reikhalzend uit "naar welk niveau de Belgen halen, want een excellente De Bruyne zal deze keer niet volstaan. Het zal echt een teamprestatie moeten zijn", waarschuwt hij in De Zondag. Nederland gaat immers aan kop van de groep. Enkel als de Duivels met drie doelpunten verschil winnen, kunnen ze nog haasje-over spelen.

Iedereen zal zijn beste beentje moeten voorzetten, al blijft De Bruyne uiteraard een speler die in zijn eentje het verschil kan maken. Tegen Wales heerste hij met speels gemak. "Hij was zo dominant dat het niveau voor hem te laag leek", aldus De Vlieger. "Maar tegelijk is het ook verontrustend, want zonder hem is het voor de Rode Duivels natuurlijk een ander verhaal."

Tot slot heeft De Vlieger nog een aanmerking voor Roberto Martinez. Als het van de oud-doelman afhangt, staat Leandro Trossard zondagavond aan de aftrap. "Trossard is beter dan deze Hazard, zijn impact op de wedstrijd is groter. We zitten nog altijd te hopen op de beste Hazard, op die versnellingen en die flitsende acties, maar die zitten er bij de huidige Hazard niet meer in", klinkt het. Het is maar zeer de vraag of de aanvaller dat "flukse" nog ooit terugvindt, besluit De Vlieger somber.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie