Vanhaezebrouck gooit zelf deur van bondscoachschap dicht: Ik ben te kritisch

Vanhaezebrouck gooit zelf deur van bondscoachschap dicht: "Ik ben te kritisch"

25 september - 11:01
6

Hein Vanhaezebrouck zit nooit verlegen om een krasse uitspraak, dat heeft hij in de Gentse podcast 'Stropcast' nogmaals duidelijk gemaakt. Die ingesteldheid zou wel eens één van de redenen kunnen zijn waarom hij het nooit tot bondscoach zal schoppen, denkt hij althans zelf.

Er is al behoorlijk veel deining ontstaan na Vanhaezebroucks passage in 'Stropcast'. Daarin stelde hij onder meer dat Roberto Martinez wel erg veel kansen geeft aan jonge spelers van RSC Anderlecht, zelfs wanneer die nog maar pas komen piepen in het eerste elftal. In dezelfde opname kreeg Vanhaezebrouck ook de vraag voorgeschoteld of hij zichzelf ooit als keuzeheer van de Duivels ziet. Hoogstwaarschijnlijk komt het nooit zover, beweert hij.

"Dat zal ik niet zijn", noemt Vanhaezebrouck zich niet de opvolger van Martinez. Hij legt meteen ook uit waarom. "Ik ben geen figuur met een blanco strafblad. De bond legde mij een schorsing op en zij zijn de werkgever van de bondscoach. Ik ben te kritisch, denk ik", vat de trainer het samen. Na felle kritiek aan het adres van Nicolas Laforge moest Vanhaezebrouck brommen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie