Onoplettende doelman nekt Hanche-Olsen en co, Yaremchuk wint vlot met Oekraïne

24-09-2022 20:07 Laatste update: 20:25

Noorwegen heeft zich zaterdagavond verslikt op bezoek bij Slovenië in de Nations League. De Noren kwamen op voorsprong via Erling Haaland, maar vergaten de wedstrijd op slot te gooien en kregen de deksel op de neus. Noord-Ierland ontving in eigen huis Kosovo en boog in de slotfase knap een achterstand om. Oekraïne won dan weer ruim van Armenië.

Slovenië - Noorwegen 2-1
Noorwegen begon als groepshoofd aan het duel in Divisie B en dat was in het spelbeeld ook terug te zien. Andreas Hanche-Olsen van KAA Gent begon bij de bezoekers in de basis. De Noren hadden verreweg het meeste balbezit, maar Slovenië stond verdedigend goed opgesteld en liet weinig toe. Het zorgde ervoor dat er in de eerste helft niet werd gescoord, hoewel de Noren sterker waren.

In de tweede helft schoot Noorwegen uit de startblokken, maar dat kwam vooral door de thuisploeg. Na defensief geklungel in de opbouw kwam de bal voor de voet van Haaland, die Noorwegen op voorsprong zette. In het kwartier dat erop volgde, vergat Noorwegen de voorsprong te verdubbelen en kwam Slovenië twintig minuten voor tijd langszij door toedoen van Andraz Sporar. Tien minuten voor tijd kwam Slovenië zelfs op voorsprong na een mooie actie van Benjamin Sesko, al zag doelman Orjan Nyland er alles behalve goed uit bij de tegengoal.

Noorwegen kopte in de slotfase nog voorlangs, maar kreeg het niet meer voor elkaar de gelijkmaker te forceren, al schreeuwden de Noren om een strafschop na een duikeling van Morten Thorsby. Door de overwinning blijft Noorwegen op tien punten steken, maar is het land nog altijd koploper. Slovenië staat derde met zeven punten en kan nog hopen op een tweede plek in de laatste speelronde.

Noord-Ierland - Kosovo 2-1
Noord-Ierland nam het thuis op tegen het op papier sterkere Kosovo en kwam in de tweede helft op achterstand door Vedat Muriqi, die deze zomer net niet naar Club Brugge kwam. De Noord-Ieren waanden zich echter sterk en kwamen tien minuten voor tijd op gelijke hoogte door Gavin Whyte. Na de gelijkmaker was het geloof weer terug bij de thuisploeg en werd het in de blessuretijd zelfs 2-1 door Joshua Magennis.

Door de overwinning komt Noord-Ierland op vijf punten te staan en heeft het daarmee de derde plek in handen. Kosovo staat tweede met zes punten en laat een kans liggen om dichter in de buurt te komen van Griekenland, dat na vier duels nog altijd foutloos is.

Armenië - Oekraïne 0-5
Roman Yaremchuk begon zaterdag bij de bezoekers in de basis. Ondanks dat zijn land er vijf in het mandje legde, kwam de spits van Club Brugge niet tot scoren. Na 66 minuten kwam Artem Dovbyk Yaremchuk vervangen.