Van gaal over het spel van de Rode Duivels: Ze spelen altijd op dezelfde manier”

Van gaal over het spel van de Rode Duivels: "Ze spelen altijd op dezelfde manier”

24-09-2022 18:14
17

Louis Van Gaal gaat vol zelfvertrouwen de Rode Duivels ontvangen op zondag. In een laatste wedstrijd voor het WK van de Rode Duivels hopen Martinez en co de drie punten te gaan pakken van onze Noorderburen. Oranje heeft alleszins geen schrik. 

Aan de vooravond van de wedstrijd tegen België was de Nederlandse coach nogal zelfverzekerd. Nederland heeft sinds 27 juni 2021 niet meer verloren en tegen België wil de ploeg onder leiding van Louis van Gaal deze reeks voortzetten. 

In een persconferentie was de Nederlandse coach vol vertrouwen in de aanloop naar de wedstrijd tussen Oranje en België van aanstaande zondag. Louis van Gaal complimenteerde België en Kevin De Bruyne: "Ze staan niet voor niets tweede op de FIFA-ranking. Kijk naar Kevin de Bruyne, een speler die het spel beïnvloedt maar ook doelpunten kan maken. En daar moeten we tegen spelen", aldus de Nederlandse coach. 

"Ik heb drie duels geanalyseerd en in deze drie wedstrijden spelen ze altijd op dezelfde manier", legt de 71-jarige coach uit. Hij gelooft niet in een Belgische comeback: "Ik geloof in mijn spelers. Ik verwacht niet dat de jongens het rustig aan doen. De spelers zijn altijd gefocust. Ik geloof niet in een routing, ik geloof in mijn eigen team.

De Rode Duivels wonnen op donderdag de wedstrijd tegen Wales met 2-1. Oranje won haar vijfde wedstrijd van de Nations League met 0-2 van Polen. Het resultaat: Nederland nog steeds op kop in de groep, Rode Duivels blijven in de achtervolging met drie punten achterstand. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie