Martinez klinkt hoopvol: “We kunnen de Final Four nog bereiken”

Martinez klinkt hoopvol: “We kunnen de Final Four nog bereiken”

24 september - 16:55
45

Zondag spelen de Belgen hun laatste wedstrijd voor ze naar het WK in Qatar trekken. Roberto Martinez en Toby Alderweireld spreken op zaterdag de pers toe in de aanloop van de derby van de lage landen. 

De Rode Duivels konden op de vorige speeldag van de Nations League drie punten pakken tegen een mak Wales. 2-1 eindstand, en dus moeten de Duivels ruim winnen als ze bovenaan de groep willen eindigen. 

Volgens de bondscoach is alles nog mogelijk. "We kunnen de Final Four nog bereiken. Maar ik wil vooral een goede mentaliteit zien", klinkt het bij Martinez. De bondscoach pakte voor affluiten tegen Wales nog een rode kaart en moet dus vanuit de tribune toekijken. De voorbereiding blijft uiteraard dezelfde, die uitsluiting zou dus niet te veel impact mogen hebben op de wedstrijd. "Ik zal morgen in de tribune zitten, dat is nieuw voor mij, maar ik kan de wedstrijd zoals anders voorbereiden”, klinkt het bij Martinez. “Enkel in de rust zal ik niet in de kleedkamer aanwezig zijn. Ik mag geen contact hebben met mijn technische staf", legt de Spanjaard uit. 

De bondscoach lijkt vooral een goede prestatie te willen zien, eentje die nog dat extra sprankeltje zelfvertrouwen en geloof kan bieden aan supporters en de Rode Duivels zelf. "Het worden een lange acht weken na de wedstrijd van morgen”, aldus Martinez. “Maar ik hoop dat we deze periode met een goed gevoel kunnen afsluiten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie