Van Gaal met lof voor twee Rode Duivels: Daar ben ik wel jaloers op

Van Gaal met lof voor twee Rode Duivels: "Daar ben ik wel jaloers op"

24-09-2022 16:40
19

Zondag nemen Nederland en België het op tegen elkaar. Zaterdag blikte Louis van Gaal vooruit op de Derby der Lage Landen. De bondscoach van Nederland wil graag opnieuw winnen van ons land, al beseft hij ook dat wij met Thibaut Courtois een uitstekende keeper hebben. 

Van Gaal vindt de Nations League-wedstrijd tegen De Rode Duivels de ideale graadmeter voor het WK. "Ik vind het fantastisch. Nu ben ik ongelofelijk blij, omdat daar spelers van de hoogste kwaliteit spelen. Ik heb vaak gezegd dat ik Kevin De Bruyne fantastisch vind", zegt hij op het persmoment van zaterdag. "Hoe gaan we dat oppakken? En hoe reageren mijn spelers? Daar ben ik benieuwd naar. Dit zijn de mooiste wedstrijden."

Hoewel de bondscoach veel respect heeft voor ons land, verwacht hij dat de punten in Nederland blijven. "Ik geloof in mijn eigen team. Wat België doet? Dat hebben we geanalyseerd. Dan zie ik een elftal voetballen dat steeds met dezelfde spelopvatting speelt. Dus ze zullen niet veranderen. Maar waar ik al De Bruyne noemde, zijn er meer."

Een steunpilaar die Van Gaal in het bijzonder uitlicht, is Thibaut Courtois. Waar in Nederland de keepersdiscussie in volle gang is, staat er in België vast wie er onder de lat staat in Qatar. "Ik heb wel eens kritiek op Thibaut Courtois gehad, maar dat is nou een keeper van niveau. Ik ben er wel jaloers op, ja. Ook al had ik ooit een andere mening. Maar wij hebben ook fantastische spelers. Dat is gebleken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie