Van Dijk wil nog eens winnen van België: “We zijn nu zo dichtbij de Final Four”

Van Dijk wil nog eens winnen van België: “We zijn nu zo dichtbij de Final Four”

24 september - 16:10
3

Zondag is het weer tijd voor Nederland – België. In de heenmatch kwam Oranje winnen in Brussel. Virgil van Dijk wil morgen opnieuw de scalp van de Rode Duivels pakken.

"Iedere wedstrijd die ik speel wil ik winnen. Dat zal morgen tegen België niet anders zijn, ook omdat we nu zo dichtbij zijn om de Final Four te halen. Ook omdat we ongeslagen zijn onder deze bondscoach, we willen het dus goed afsluiten", zegt Van Dijk op de persconferentie.

De Rode Duivels missen tegen Nederland opnieuw Romelu Lukaku. Oranje moet het dan weer doen zonder de geblesseerden Memphis Depay, Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners. "De blessures die ze opgelopen hebben zijn niet heel ernstig, dat gevoel kreeg ik in ieder geval. Hopelijk zijn ze dus snel terug, maar het geeft mogelijkheden voor andere spelers om zich te laten zien. Dat moet alleen maar motiveren, omdat we iedereen nodig hebben. Niemand weet wat er op zo'n toernooi kan gebeuren. Iedereen moet zijn steentje bijdragen."

Indien Nederland maximaal met twee goals verliest, gaat Oranje en niet de Rode Duivels naar de Final Four van de Nations League. "Een uitzwaaiwedstrijd? Zo voelt het een beetje. Het is een geweldige wedstrijd om te spelen in een vol huis. Daar hoort een lekker sfeertje bij. Hier hoef je niemand voor te motiveren, dus ik heb er zin in. Hopelijk wordt het een goede avond, bereiken we de Final Four en gaan we met een goed gevoel naar Qatar."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie