Terugkeer Ziyech geeft extra glans aan knappe zege WK-tegenstander Marokko

24-09-2022 12:20 Laatste update: 12:34
1

Hakim Ziyech heeft vrijdagavond na liefst 468 dagen zijn rentree gemaakt bij WK-tegenstander van de Rode Duivels Marokko. De Chelsea-middenvelder speelde een goede wedstrijd en boekte met zijn landgenoten een knappe 2-0 overwinning op Chili.

Marokko domineerde vanaf het eerste moment, al kregen de Chilenen in de eerste helft de grootste kans. De Leeuwen van de Atlas, waar zowel Achraf Hakimi als collega-vleugelverdediger Noussair Mazraoui een basisplaats hadden, combineerden er bij vlagen lustig op los.

Kort na rust dacht Marokko op voorsprong te komen. Hakimi schoot knap raak na een indirecte vrije trap. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege Achraf Dari, die hinderlijk buitenspel stond. Kort daarna, in de 65e minuut, was het wel raak.

Sofiane Boufal mocht aanleggen vanaf elf meter en tekende zo voor de openingstreffer. Even later deelde Abdelhamid Sabiri met een mooi schot de genadeklap uit. Vlak voor tijd werd Ziyech naar de kant gehaald. Mazraoui speelde daarentegen wel de volle negentig minuten.

Volgende week dinsdag staat voor Marokko het volgende oefenduel op het programma. Dan is Paraguay de tegenstander in Sevilla. Op het WK in Qatar zitten de Rode Duivels in de groep met Marokko, Kroatië en Canada. Laatstgenoemde rekende vrijdag makkelijk af met het gastland Qatar.