To Hazard or not to Hazard? 'Geen verschroeiende versnelling meer in de benen'

To Hazard or not to Hazard? 'Geen verschroeiende versnelling meer in de benen'

24 september - 11:05
30

Ondanks zijn beperkte aantal speelminuten bij Real Madrid blijft Eden Hazard het vertrouwen genieten van Roberto Martinez. Tegen Wales (2-1) mocht de aanvaller opnieuw aan de aftrap verschijnen, maar een opvallende prestatie afleveren lukte niet echt. Stilaan moet de vraag gesteld worden of Hazard nog wel een meerwaarde kan zijn voor deze Duivels, klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Als het van Pieter-Jan Calcoen afhangt, geeft de bondscoach op het WK andere jongens de kans. 'Eden Hazard is gewoon niet meer de speler die hij geweest is', vat de journalist zijn gevoel samen. Zo liet hij sinds de uitschakeling op het vorige EK in tien wedstrijden slechts één doelpunt en twee assists optekenen. 'Dat zijn niet de cijfers die hij in zijn topperiode liet optekenen', schrijft Calcoen. De conclusie is dan ook even eenvoudig als hard: dezer dagen is Hazard onvoldoende beslissend.

Calcoen kijkt daarvoor niet enkel naar de statistieken. Ook op andere vlakken ziet hij Hazard nog weinig bijbrengen. 'Een verschroeiende versnelling heeft hij niet meer in de benen. Zijn rechtstreekse tegenstanders dribbelen doet de aanvoerder evenmin. Wanneer hij op doel schiet, moet de keeper maar zelden zijn handschoenen vuilmaken', luidt de pijnlijke opsomming.

Martinez hoeft geen steen toegeworpen te krijgen voor zijn vertrouwen in Hazard, maar vanaf Qatar moet dat veranderen, vindt Calcoen. 'Op een WK is er geen plaats voor barmhartigheid. Martinez moet zijn beste ploeg opstellen op jacht naar een wereldtitel. Daar hoort Hazard niet in thuis. Er is geen enkele reden om te denken dat Hazard in november plots zijn tweede adem vindt', klinkt het sombere eindoordeel. Voor het WK schuift Calcoen eerder Leandro Trossard of Charles De Ketelaere naar voren, met Hazard als 'joker'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie