Twee wissels verwacht bij Rode Duivels in Nederland, Debast verhuist naar de bank

Twee wissels verwacht bij Rode Duivels in Nederland, Debast verhuist naar de bank

24-09-2022 10:51
18

Zondagavond is het tijd voor alweer de 129e Derby der Lage Landen uit de geschiedenis. Deze keer staat er ook wat op het spel: als de Rode Duivels met drie doelpunten verschil weten te winnen, wippen ze alsnog naar groepswinst én plaatsing voor de Final Four van de Nations League. Roberto Martinez zou zijn elftal op twee plaatsen wisselen.

In vergelijking met de 2-1-overwinning tegen Wales zou de bondscoach voor iets meer zekerheid kiezen, denkt Het Laatste Nieuws. In de eerste plaats uit zich dat met de verhuis van Zeno Debast naar de bank. De achttienjarige Anderlecht-verdediger maakte donderdag zijn debuut en hield zich vrij keurig staande, maar moet in het meer beladen duel tegen Nederland waarschijnlijk Leander Dendoncker voor zich dulden. Die liet in juni tegen Polen een goeie indruk na als kompaan van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.

Ook op de vleugels lijkt er een wijziging aangebracht te worden. Terwijl Martinez tegen Wales voor Thomas Meunier en Yannick Carrasco koos, zou die laatste nu vrede moeten nemen met een invallersrol. In zijn plaats komt Timothy Castagne op de linkerflank te staan. De vleugelspeler van Leicester City zou normaal gezien meer defensieve stabiliteit moeten brengen. Ook een lijntje hoger zit er geen basisstek in voor Carrasco, want daar blijft Eden Hazard staan.

Vermoedelijke opstelling Rode Duivels in Nederland:
Courtois - Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen - Meunier, Witsel, Tielemans, Castagne - De Bruyne, Hazard - Batshuayi

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie