Antwerp-mannen met gemengd succes: geen debuut bij Ecuador, assist Ekkelenkamp

Antwerp-mannen met gemengd succes: geen debuut bij Ecuador, assist Ekkelenkamp

24-09-2022 10:36
5

De opgang van Royal Antwerp FC, dat de competitie heeft ingezet met een fenomenale 27 op 27, valt ook af te leiden uit het grote aantal internationals. Die behaalden vrijdagavond gemengde successen bij hun nationale ploeg.

Uiteraard nam Toby Alderweireld donderdagavond al een deel van de honneurs waar. De mandekker verscheen aan de aftrap in de 2-1-zege tegen Wales en kroonde zich zo tot de allereerste Antwerpse Rode Duivel in 25 jaar tijd. Een dag later probeerde ook Sam Vines zijn land waardig te verdedigen. De linksachter mocht negentig minuten opdraven bij de Verenigde Staten, die wel met 0-2 de boot in gingen tegen Japan.

Veel rood-witte blikken hadden zich gericht op Ecuador, dat Saoedi-Arabië partij gaf met liefst twee spelers van The Great Old in de selectie. Uiteindelijk slaagden William Pacho en Anthony Valencia er echter niet in om hun debuut te maken bij de hoofdmacht. Het duel eindigde trouwens op een treurige 0-0.

Tot slot kreeg Jurgen Ekkelenkamp de eer om de oranje kleuren te verdedigen, weliswaar bij de beloften. Uitgerekend tegen de Jonge Duivels leverde de spelmaker nogmaals een assist af. Dankzij hem en de twee doelpunten van Brian Brobbey haalden onze noorderburen het met 1-2. Ook bij Antwerp vond Ekkelenkamp zijn ploeggenoten de voorbije weken vlotjes.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie