Chadli geeft criticasters lik op stuk: Ik ben er sinds 2011 altijd bij geweest

Chadli geeft criticasters lik op stuk: "Ik ben er sinds 2011 altijd bij geweest"

24 september - 10:17
3

Momenteel zit hij niet bij de nationale selectie, maar stiekem hoopt Nacer Chadli nog op een vliegtuigticket naar Qatar. Zijn eerste missie bij KVC Westerlo is echter om weer topfit te geraken. Aan zijn internationale pensioen denkt de vleugelaanvaller voorlopig (even) niet (meer).

Nochtans heeft Chadli er al uitvoerig over nagedacht om zich niet meer beschikbaar te stellen voor de Rode Duivels. Aanleiding daarvoor was zijn fataal afgelopen EK in 2021. "Door die uitschakeling op het EK én het feit dat ik me drie minuten na mijn invalbeurt al blesseerde. Ik begrijp nog steeds niet hoe dat is kunnen gebeuren, want ik had me goed opgewarmd — zeker een kwartier", mijmert Chadli bij Het Laatste Nieuws.

De 33-jarige vleugelspeler geeft aan dat het één van de zwaarste ontgoochelingen uit zijn loopbaan is geweest. "Ik heb lange tijd een bittere nasmaak gehad. Ik was zó ontgoocheld. Ook omdat ik ergens het gevoel had dat ik de ploeg in de steek had gelaten", deelt hij zijn gevoelens. Meteen na dat EK speelde de gedachte dan ook om definitief af te zwaaien als Rode Duivel. "Mijn entourage zei ook: "Je mag nog niet stoppen, Nacer. Jij kan de nationale ploeg nog iets bijbrengen"", verklaart hij.

Chadli beseft wel dat hij intussen enkele plaatsjes gedaald is in de pikorde. Als er jongeren zijn die betere prestaties op de mat leggen, zal hij dat aanvaarden, zegt hij. Dat Martinez überhaupt nog aan hem denkt, zet hier en daar kwaad bloed. Het gaat Chadli niet in de koude kleren zitten. "Kijk, iedereen in België is bondscoach, trainer en kent zogezegd iets van voetbal. Dat zelfs wie er niets van kent óók een mening heeft, moet je accepteren. Ik ben er sinds 2011 bijna altijd bij geweest, als ik niet geblesseerd was. Ongeacht wie de bondscoach was, Leekens, Wilmots of Martínez", besluit hij geprikkeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie