Martinez: Beschouw het niet als vanzelfsprekend om De Bruyne te zien spelen

Martinez: "Beschouw het niet als vanzelfsprekend om De Bruyne te zien spelen"

24-09-2022 10:00
27

Als de Rode Duivels alsnog naar de Final Four van de Nations League willen, zullen ze zondagavond met (minstens) drie doelpunten verschil moeten winnen in Nederland. Om die lastige opdracht tot een goed einde te brengen, lijkt een topprestatie van Kevin De Bruyne noodzakelijk. Tegen Wales liet hij alvast zijn klasse bewonderen.

In de eerste helft tegen de Welshmen voetbalde De Bruyne als in zijn achtertuin. De bondscoach doet er alles aan om zijn klasse nogmaals in de verf te zetten. "We mogen blij zijn met een speler zoals Kevin", windt Roberto Martinez er geen doekjes om bij Het Laatste Nieuws. "Beschouw het niet als vanzelfsprekend om hem te zien spelen. Hoe Kevin het spel ziet, is fantastisch. Hij is één van de beste spelmakers ter wereld. En hij doet het systematisch op een hoog niveau."

Meer dan ooit lijkt De Bruyne het uithangbord van de Rode Duivels. En toch krijgt de middenvelder van Manchester City de aanvoerdersband niet rond de arm, terwijl hij die eer bij zijn club wél vaak krijgt. Waarom, meneer Martinez? "Kevin is de laatste jaren enorm gegroeid in zijn rol. De aanvoerdersband of niet ... Kevin is een leider op het veld", klinkt zijn uitleg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie